Başiskele’de eğitime 5 milyonluk yatırım

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, 2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı açılışı dolayısıyla Başiskele’de görev alan eğitimciler ile bir araya geldi

Başiskele’de eğitime 5 milyonluk yatırım
Başiskele’de eğitime 5 milyonluk yatırım
Haber albümü için resme tıklayın

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, şube müdürleri ve Başiskele’de görev alan özel ve devlet okulları müdürleriyle özel bir restoranda istişare toplantısı gerçekleştiren Başkan Hüseyin Ayaz, eğitime verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Toplantı Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya’nın teşekkür konuşmasıyla başladı.

Cemil Akkaya, yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlarken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle bizi böyle güzel bir ortamda bir araya getirdiği için Belediye Başkanımız Hüseyin Ayaz’a çok teşekkür ediyorum. Bu toplantının amacı istişaredir. Güzel bir istişare toplantısı olacağını ümit ediyoruz. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına geçtiğimiz Pazartesi günü tüm kurumlarımızda başladık. Bir hafta öncesinde de oryantasyon eğitimlerine başlamıştık. Okullarımızın eksikleri ve gedikleri sizler sayesinde gideriliyor. Bu noktada size çok teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde okullarımızdaki kaliteyi daha da arttıracağız. Başiskele olarak eğitimde iyi bir düzeydeyiz. Bunda eğitimci arkadaşlarımızın çok büyük önemi var.”

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın eğitime verdiği destekten övgüyle bahseden Cemil Akkaya, “Başiskele’de hangi okula gitsem Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın bir eseri ile karşılaşıyorum. Gerçekten bu Başiskele için, bizler için, sizler için bir nimet. O yüzden Başkanımıza çok minnettarız. Okullarımızda ne ihtiyaç varsa gerekli talimatı verip iş bitene kadar bizzat ilgileniyor. O yüzden biz Milli Eğitim olarak, siz okul müdürleri olarak çok şanslıyız. Eğitimci, bize sahip çıkan bir başkanımız var. Bu da bize güç veriyor. Bu güç sayesinde hep ön plandaydık, ön planda olmaya devam edeceğiz. Ama ön plandayız diye gevşemek yok, daha çok çalışarak 7 Yıldızlı Kent’in bir yıldızı da eğitim olduğuna göre eğitimde yıldızımızı daha da yukarılara çekerek, bize verilen destekle eğitim kalitemizi daha çok arttıracağız.” dedi.

BAŞKAN AYAZ: “EĞİTİME TOPLAMDA 5 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK”

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, zaman zaman okul aile birliğinin düzenlemiş organizasyonlarda ilçe sınırları içindeki okulların müdürleri ve öğretmenleri ile bir araya gelme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Eğitime her türlü maddi ve manevi destek verdiklerini ifade eden Başkan Ayaz, “Eğitimde hem planlamada hem de mevcut okullarımızın eksiklerini gidermede arkadaşlarımızla beraber çok çaba sarfediyoruz. 2017 bütçesine şöyle geriye dönüp bir baktığımız eğitime toplamda 5 milyon TL’lik yardımda bulunduk. Bu belediyemizin asli görevi olmadığı halde siz eğitimcilere destek olmak ve gelecek nesillerimiz için bu kaleme yatırım yapmaya devam ediyoruz. Emeği geçen, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“EĞİTİMCİLERİMİZİN ARKASINDA DEĞİL, YANINDAYIZ”

Başkan Hüseyin Ayaz, asli görevi olmamasına rağmen eğitime destek verdiklerini yineleyerek “Biz Başiskele Belediyesi olarak bölgemizin geleceği adına, gelecek adına, gelecek nesillerimiz için siz eğitimcilerimizin arkasında değil, her zaman yanınızdayız.” dedi.

Başkan Ayaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sizlerden bu doğrultuda Başiskele’de hem okulların yapılmasında hem de ilçemizde uygulanacak projeler ile ilgili fikirlerinize açığız. Bildiğiniz ve tavsiye edeceğiniz projeler varsa yaparız.

Yakın zamanda rutin olarak okul ziyaretlerine başlayacağız. Sizlerden isteğimiz öncelikli olan eksiklerinizi dile getirirseniz biz bu noktada sizlere yardımcı olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da belediyemizden faydalanabilirsiniz. Kesinlikle bizim elimizde ne varsa, bir dilim ekmek de varsa yarısı sizindir. Hiçbir endişeniz olmasın.

Başiskele bizim ortak değerimiz ise Başiskelemizin geleceği için hepimiz beraber çalışıyorsak, dolayısıyla bundan sonraki yapacağımız projelerimizle de, yatırımızla da birlikte hareket etmemiz, hem bu projelerin kollanması, gözetilmesi ve uygulanması açısından bize avantaj sağlayacaktır, hem de yeni neslin, yetişmesi, gelişmesi ve onların da yeni projeleri kullanması noktasında bize avantaj sağlayacaktır.”

KOCAELİ’DE BİR İLK DAHA BAŞİSKELE’DE GERÇEKLEŞECEK

Başkan Ayaz, “Önümüzdeki hafta Kocaeli’de ilk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’ne Sepetlipınar Mahallesi’nde, Serbest Bölge yanında 16 dönümlük bir yer verdik. İnşallah Kocaeli’de bir ilki yine Başiskelemiz’de gerçekleştireceğiz.” dedi.

“BİZİM DERDİMİZ SADECE EĞİTİM”

Başkan Ayaz, “Bizim derdimiz sadece eğitim. Başiskele Sahili yolu unutulabilir ama yetişecek nesiller bu sahillerde huzurlu bir ortam oluşturuyorsa bu unutulmaz. Eğitimsiz bir nesil çevreye de sahip çıkmıyor. O yüzden siz değerli eğitimcilere, öğretmenlere çok ihtiyacımız var. Bilgi, birikim ve deneyimlerimizle birbirimize yardımcı ve destek olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

21 Eyl 2018 - 11:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Yüzdeelli - En müsrif belediye başkanları sıralamasında ilk 3'e rahatlıkla girer bu Ayaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 11:30


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler