Baro’dan açıklama: Dayanışmayı sürdüreceğiz

Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi yaptığı açıklamada, kadına karşı her türlü şiddeti kınadıklarını ve dayanışmayı sürdüreceklerini belirtti

Baro’dan açıklama:  Dayanışmayı sürdüreceğiz
Baro’dan açıklama:  Dayanışmayı sürdüreceğiz
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Kadın Hakları Merkezi, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Kocaeli Adliyesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen açıklamada Kocaeli Kadın Hakları Merkezi adına konuşan Avukat Didem Oral Turhan, “Kadına yönelik şiddet ve her türlü ayrımcı düzenleme ve davranışın karşısında olduğumuzu, kadın cinayetleri davalarına müdahil olmaya ve şiddet mağdurlarıyla dayanışmamızı sürdürmeye devam edeceğimizi buradan bildiriyoruz” açıklamasında bulundu.

KADINLAR HALA ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi adına konuşmasına devam eden Didem Oral Turhan, “25 Kasım 1999’da Birleşmiş Milletler tarafından ‘Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’ ilan edilmiştir. O günden günümüze uluslararası alanda bu konuda pek çok yasal düzenleme yapılsa da , kadınlar hala şiddete maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Kadının maruz kaldığı şiddeti nasıl hak ettiğini anlatmak üzere kurulmuş olan eşitsiz, adaletsiz, cinsiyet körü sistem varlığını sürdürdüğü ve kadına yönelik ayrımcılığın sona ermesi için gereken önlemler alınmadığı sürece de cinayetler ve kadına yönelik şiddet maalesef sürecektir.

KARŞI DURULMALI

Uluslararası normlar kadınların insan haklarını, insan hakları yelpazesinin bütünü üzerinden tanımlamakta, kadınların insan haklarının korunması, bütün insan haklarının kadınlar için erkeklerle eşit biçimde tanınması korunması ve ihlallerin önlenip cezalandırılması demektir. Bu anlayış yalnızca, kadınlara karşı şiddeti değil, kadınlara karşı toplumun ekonomik, siyasal ve sosyal tüm alanlarında yapılan ayrımcılığa karşı durmayı gerektirir” ifadelerini kullandı.

24 Kas 2017 - 12:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler