Bakanlık personel alacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı merkez teşkilatında görevlendirmek üzere personel alım ilanı yayınlandı. Bakanlık ilana göre farklı alanlardan istihdam edeceği 50 uzman yardımcısı alacak

Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam etmek üzere 50 uzman yardımcısı alımı yapacak. Peki, Bakanlık personel alımı başvuru şartları nelerdir? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alım başvuruları nasıl yapılır? Hangi alanlardan personel alımı yapılacak? İşte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımına ilişkin tüm detaylar….

PERSONEL ALIM SINAVI BAŞVURU TARİHLERİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımına başvuracak adaylar, öncelikle sözlü sınava tabi tutulacaklar. Personel alım sınavına başvurular 20 Kasım - 1 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, Bakanlığın internet adresinde (www.aile.gov.tr)yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru ekranından elektronik ortamdan başvurularını yapacaklardır.

Eksiksiz bir şekilde doldurularak çıktısı alınan başvuru formu imzalanarak son başvuru tarihi itibari ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177 Sokak No: 10/A Kat 1 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, herhangi bir yakını veya posta ile teslim edilmesi gerekmektedir.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER:

a) Diploma veya mezuniyet belgesi, (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir.)

b) KPSS sonuç belgesi,

c) YDS sonuç belgesi,

d) Özgeçmiş, (imzalandıktan sonra sisteme yüklenecektir.)

*Başvuru yapacak adaylar vesikalık fotoğraf, diploma, KPSS sonuç belgesi, YDS sonuç belgesi ve özgeçmiş belgesini taratarak ilgili bölümlere eklemeleri gerekmektedir.

*Posta ile yapılan başvuruların Bakanlığa en geç başvuruların son günü mesai bitimine kadar ulaşması gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler sebebiyle zamanında ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK BÖLÜMLER

Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanlığı Yönetmeliği'nde yer alan hükümler kapsamında, merkez teşkilatta görevlendirilmek üzere; İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat veya İşletme Fakülteleri mezunlarından 15, Hukuk Fakültesi mezunlarından 6, Psikoloji mezunlarından 8, Bilgisayar Mühendisliğinden 3, Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinden 2, İstatistik mezunlarından 4, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunlarından ise dörder olmak üzere adaylar arasından sözlü sınavla "Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcısı" istihdam edilecek.

SINAVA GİRMEYE HAK KAZANAN ADAYLAR

Sınava girme hakkını kazanan adayların sözlü sınav yeri ve tarihini bildiren duyuru Bakanlığımız internet adresinde (www.aile.gov.tr) ilan edilecektir.

Sınava girmeye hak kazanan adayların aşağıda belirtilen belgeleri 11.12.2017 - 22.12.2017tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177 Sokak No: 10/A Kat 1 Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya posta ile teslim etmeleri gerekmektedir.

Sınava girmeye hak kazanan adayların;

a) TC kimlik numarası beyanı,

b) Diploma, öğrenim belgesi veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı sureti,

c) 4 adet vesikalık fotoğraf,

d) Özgeçmiş,

e) KPSS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da Bakanlıkça onaylı sureti,

f) YDS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da Bakanlıkça onaylı sureti, belgelerini posta yoluyla Bakanlığa ulaştırmaları gerekmektedir.

*Başvuru sırasında istenen belgeler aslı ibraz edilmek kaydıyla Bakanlık Personel Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanabilecektir. İstenilen belgeleri bildirilen süre içinde teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmazlar.

*Sınava katılmaya hak kazanan adaylar sınava giriş belgelerini sınava gireceği tarihe kadar mesai saatleri içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığından elden teslim alacaklardır. Adaylar sözlü sınavda bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı, geçerli bir kimlik belgesini de yanlarında bulunduracaklardır. Sözlü sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN

Sözlü sınav sonucunda, puanı en yüksek olan adaydan başlanarak yapılacak sıralamaya göre belirlenecek asil ve yedek adaylardan oluşacak liste Bakanlığımız internet sayfasında(www.aile.gov.tr) duyurulacaktır.

Yedek listede yer alan adayların hakları, sınav sonuç ilân tarihini takip eden altı ay için geçerlidir ve daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmez. Başarılı adaylara yazılı veya elektronik ortamda bildirim yapılacaktır.

PERSONEL ALIM SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 nci maddesindeki genel şartları taşımak,

b) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıdaki tabloda belirtilen öğrenim dallarından birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

c) Sözlü sınavın yapılacağı 2018 Yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,

d) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından (A) grubu kadrolar için 21-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları sonucuna göre İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat veya İşletme Fakültelerinden mezun olanlar için 80, diğer bölümlerden mezun olanlar için 75 ve daha yüksek puan almış olmak ve müracaat edenlerden başvurusu kabul edilenler arasından alım yapılacak bölümler itibariyle ayrı ayrı yapılacak sıralama sonucunda atama yapılacak kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday arasında yer almak (son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır),

a) Müracaat tarihinin son günü itibarıyla 5 (beş) yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)’ndan İngilizce alanında en az C seviyesi puana (70) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan denk puana sahip olunması zorunludur. (Başvuru esnasında internet sitemiz üzerinden elektronik ortamda belge yüklemesi tarafınızca yapılması gerekir.)

b) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

c) Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

d) Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri vermiş bulunmak.

SÖZLÜ SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Başvuru sonucunda sınava girmeye hak kazanan adaylar sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Her alan için alınacak personel sayısının dört katı şeklinde çağrılacak adaylardan yüksek puanlı olanları sınava alınacak. Daha sonra aşağıda belirtilen konular ışığında puanlama yapılarak sonuçlar kurul başkan ve üyeler nezdinde değerlendirilecek.

Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, (Lisans eğitimine ait meslek bilgileri, Bakanlığın görev alanına ait bilgiler,)

a) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

b) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

c) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilecektir.

21 Kas 2017 - 13:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler