Avukattan, belediyedeki taşeronlara önemli uyarı!

Taşeron işçilere kadro umudu getiren KHK’nin yayımlanması sonrası belediyelerin işçilerden haklarından vazgeçtiğine dair dilekçeler istediğine dair iddialar gündemde. CHP’li Avukat Fahri Örengül, işçilere bu konuda önemli uyarılarda bulunup yol gösterdi

Avukattan, belediyedeki taşeronlara önemli uyarı!
Haber albümü için resme tıklayın

Taşeron işçi; kölenin daha modernize edilmiş hali… İş güvencesi yok, eşit işe eşit ücret yok… Yıllardır hizmet alımları ile belediyelere, kamu kurumlarına ve özel şirketlere taşeron işçilik yapanlar, çıkarılan KHK ile kadroya kavuşma fırsatı yakaladı ancak kadrolu olabilmek için geçmiş haklarından feragat etmeleri isteniyor. Özellikle belediyeler, taşeronlara bu konuda dayatmada bulunuyor. İşte bu konuda bir paylaşım yapan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li eski üyesi ve eski Grup Başkan Vekili AvukatFahri Örengül, sosyal medya hesabında bir paylaşım yaparak taşeron işçileri uyardı. Örengül, taşerona kadro projesinin bir CHP projesi olduğunu söyledi, AKP’nin zaten bunu yapmak zorunda olduğunu iddia etti ve taşeronlardan belediyenin kendilerine dayattığı, haklarından vazgeçmelerini isteyen maktu dilekçeleri varsa imzalamamalarını istedi. Örengül, “Kadroya geçmek istiyorum” şeklinde dilekçe verilmesinin yeterli olduğunu belirterek “Dilekçenin tarih ve sayısını almayı unutmayın. Verin dilekçenizi, sizi kadroya almak zorundalar” dedi.

İŞTE ÖRENGÜL’ÜN NOKTASI VİRGÜLÜNE O PAYLAŞIMI:

Taşaron çalışanları belediyenin dayattığı ve haklarınızdan vazgeçme isteyen matbu dilekçeler varsa imzalamayın sakın.kendinizin kadroya geçmek istiyorum diye bir dilekçe yazarak vermeniz mümkün.sadece dilekçenin tarih ve sayısını almayı unutmayın,Kandırılmayın,haklarınızdan vazgeçmeyin,Verin kendi dilekçenizi sizi kadroya almak zorundalar.Unutmayın ki taşaronların işe alınması projesi bir CHP projesidir.AKP nin bunu bunu yapmak zorunda kalırken işi sulandırmasına ve mecrasından çıkartmasına haklarınızı kullanarak izin vermeyin.İş barışı kalkınmanın temelidir.İş barışı olmayan yerde kalkınma olmaz.Artık modern kölelik gibi çalışan arkadaşlarımızın onurlu bir çalışma hayatına ihtiyaçları var.İnşallah yakışır yeni düzenlemelerle durum daha da iyileştirilir.yeni çalışma hayatınız hayırlı olsun.

 

11 Oca 2018 - 10:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler