Aşık Mevlüt İhsani Çadırı açıldı

Esentepe Mahallesi İhsan Soydaş Parkı içerisinde yapımı tamamlanan ve Aşık Mevlüt İhsani’nin adı verilen kıl çadırın açılışı gerçekleştirildi

Körfez Belediyesi, Esentepe Mahallesi İhsan Soydaş Parkı içerisinde yapılan ve Aşık Mevlüt İhsani’nin ismi verilen kıl çadır için düzenlenen törenle açıldı. Törene Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Başkan Yardımcısı Selattin Kabadayıoğlu ve İsa Taş, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt ve yönetim kurulu üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, KAIV Başkanı Mehmet Irak, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aşık Mevlüt İhsani’nin eşi Sırma İhsani ve kızı Solmaz’ın da katıldığı açılış töreni öncesinde konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Esentepe Mahallesi, her zaman önem verdiğimiz, değer verdiğimiz bir mahalle. İhsan Soydaş ismini yaşattığımız bu parkta şimdi de Aşık Mevlüt İhsani’nin isminin yaşayacağı bir çadır yaptık. Biz özellikle milli kültürümüze sahip çıkma adına ozanlarımıza, aşıklarımıza sahip çıkacağız. Ozanlarımız da bizim için ayrı bir güzellik ve bu güzelliği de ilçemizde yaşatacağız. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerde Osmanlı ve Selçuklu mimarisi kullandık. Çünkü biz kültürümüze sahip çıktığımız sürece varız” dedi.

Başkan Baran’ın ardından Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can kürsüye geldi. Kültür hizmetlerinin Körfez için önemli olduğunu dile getiren Can, “Körfezimiz, muhtelif kültürlerin bir arada dostça yaşadığı bir ortam. Bu tür hizmetler ilçemize değer katacaktır. Bu hizmetlerin yaygınlaşması önemli” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan tarafından yapılan dua ile birlikte Aşık Mevlüt İhsani Çadırı’nın kurdelesi kesildi. Yapılan açılış sonrasında Aşık Erol Ergani, Aşık Mevlüt İhsani’ye ait parçaları seslendirdi. Açılış törenine katılanlara çeşitli ikramlarda bulunulurken, Aşık Mevlüt İhsani’nin kızı Solmaz kısa bir konuşma yaparak, böyle bir yapıya babasının isminin verilmesinden dolayı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a ve açılışa katılanlara teşekkür etti.

21 Nis 2018 - 15:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler