Araç plakalarında yeni dönem!

Araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle standartlara uygun olmayan plakalar, muayeneden geçemeyecek

Araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle standartlara uygun olmayan plakalar, artık muayeneden geçemeyecek. Genişliği 11 santimetre, uzunluğu 52 santimetre olacak plakalarda, silik, bold, italik veya kapatma şeklindeki yazı ve rakamlar ağır kusur kapsamında değerlendirilecek.

Artık standart dışı plakalar, "ağır kusur" kapsamında değerlendirilecek ve bu plakaları taşıyan araçlar 3 Temmuz'dan itibaren muayeneden geçemeyecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, kusur tablosunu mayıs ayında yeniledi. Hızlı Geçiş Sistemi’nde yanlış ceza yazılmasına da yol açan standart dışı plakalar, ağır kusur kapsamına alındı. Bu değişiklik, bugünden itibaren yürürlüğe giriyor.

Artık, plakalarda rakamlar arasında vida bulunması ve yazıların silik oması, araç muayenelerinde ağır kusur kapsamında olacak. Plakaların genişliğinin 11, uzunluğunun da 52 santimetre olması gerekecek.

Araç sahipleri, söz konusu plakaların değişimi için öncelikle trafik şube müdürlüklerinden alacakları formu dolduracak. Ardından da plakalar, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile kayıt tescil bürolarında 31 lira karşılığında değiştirebilecek.

18 Ara 2017 - 14:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler