Anneye özel zam

Yeni yılla birlikte sadece emekli ve memurların cebine girecek para değil yeni annelerin devletten alacağı ücretler de arttı. İşte 1 Ocak’tan geçerli doğum, çocuk ve emzirme paraları...

Devletin annelere sağladığı destekler her yıl artıyor. Bu artışta asgari ücret ve memur maaşları da etkili. Asgari ücretteki yüzde 26’lık artış bu yıl doğum yapacak annelerin devletten daha fazla para almasını sağlayacak.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE

Annelere yapılan başlıca ödemeler ‘çocuk parası’, ‘doğum yardımı’, ‘süt ve emzirme parası’ olarak öne çıkıyor. 15 Mayıs 2015’ten sonra doğum yapan tüm annelere çocuk parası veriliyor. Buna göre; ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor. Yeni doğan çocuk yardımı için başvuru Aile Bakanlığı il müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara yapılıyor. TC kimlik numarasıyla ‘aile.gov.tr’den de başvuru imkanı var.

EMZİRME ÖDENEĞİ

Doğum yapan kadınlara 2018’de 149 lira ‘emzirme ödeneği (süt parası)’ ödendi. Ocakta bu tutar 178 liraya çıktı. Bu para çalışan, çalışmayan her anne için veriliyor. Anne sigortalı değilse para, sigortalı eşe veriliyor. Süt parası için SGK il müdürlüğüne, sosyal güvenlik merkezine başvurmak gerekiyor. Başvuru için 5 yıl süre var.

12 Oca 2019 - 08:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler