Ameliyattan sonra bilincini kaybetti!

Kalın bağırsağında problem olan 1.5 yaşındaki Hasan Hüseyin Akgüden, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kolostomi ameliyatı oldu

Ameliyattan sonra bilincini kaybetti!
Haber albümü için resme tıklayın

Bebek ameliyatın ardından önce bilincini ardında da görme ve duyma yetisini kaybetti. Hastane yönetimi, bebekte beyin iltihabına bağlı şuur kapanması yaşandığını belirterek, 3-4 ay içerisinde düzelme beklediklerini açıkladı.

Darıca'da yaşayan Tarık ve Feride Hakgüden çifti, kalın bağırsağında sorun oluşan 1.5 yaşındaki bebekleri Hasan Hüseyin Akgüden'i tedavi amacıyla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi. Burada yapılan muayene sonucunda bebeğe kolostomi ameliyatı yapılmasına karar verildi. Geçen 21 Eylül'de ameliyat olan Hasan Hüseyin Akgüden önce bilincini ardında da görme ve duyma yetisini kaybetti. Bebeğin hastanede tedavisi devam ediyor.

Bebeğinin ameliyat sonrasında çocuk hastalıkları servisine alındığını, ardında da bilincini kaybettiğini belirten Feride Hakgüden, "21 Eylül'de ameliyat ettiler çocuğumu. Şu an çocuğumda ne bilinç var, ne görme var, ne duyma var ve felç bir şekilde yatıyor. 4 gün boyunca doktorlara yalvardım bu çocuğuma bir hal oldu diye; bana normal olduğunu, geçeceğini söylediler. Nörolog çocuğun beyninde enfeksiyon oluştuğunu söyledi" dedi.

Feride Hakgüden, oğlunun tedavisinin devam ettiğini söyleyerek, "Çocuğum o günden sonra zaman zaman kasılmalar yaşıyor ve o günden beri uyuyor. Gidip yalvarıyorum, çocuk cerrahisine. Ne yaşandı, ne oldu, diyorum? Çocuğumuzu sakat ettiler, hiçbir gelişme yok çocuğumda. Ameliyatta mı sorun oldu, nerede oldu; bilmiyoruz. Benim bir tane erkek evladım var. Çocuğumu felç ettiler. Sağlık Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcılığına, doktor ve hastane yönetimi hakkında şikâyette bulunduk" diye konuştu.

Çocuklarının bu duruma düşmesiyle ilgili kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini söyleyen baba Tarık Hakgüden de "Bu durumda ne yapacağız, kime başvuracağız, bilemiyoruz. Konuyla ilgili Savcılığa, Sağlık Bakanlığı'na, doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulunduk. Hastanelerde perişan olduk. Çocuğum bir aydır ölü gibi, hiçbir şey görmüyor, yapmıyor, tepki vermiyor. Neden böyle olduğuyla ilgili hiçbir şey söylemiyorlar bize, her şeyi saklıyorlar" dedi.

HASTANE: 3-4 AY İÇİNDE BEBEKTE DÜZELME BEKLİYORUZ

Hastane yönetiminden yapılan açıklamada; beyin iltihabı sonrasında bebeğin şuurunun kapandığı ve 2 gün sonra da bilinç bozukluğunun geliştiği belirtilerek, 3-4 ay içinde Hasan Hüseyin Akgüden'in sağlık durumunda düzelme beklendiği ve hastalıkla ilgili incelemelerin sürdürüldüğü kaydedildi.

13 Eki 2017 - 12:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

- Ewet 4gun oldu babamı kaybedelı orda bı gun yattık ıkıncı gunu babamda terslık gordum soledım beyın doktoru yok mu gosterelım rahatlar sonra tmm ayarladık tomografı ama dolu oldugu ıcın aksama cekılcek dedıler ve gec kalındı ben soledıgımde babam beyın kanaması gecırıyımus cunku Allah kımseyı dusurmesın cok rahat ve cok bılınclı bulmuyorum hayır ozel dıe doktıra para verıyoruz o gun goruyosun sonra ne gelen var ne gıden

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ekim 12:16
01

Izmitli - Neden 1 kere olsun su kocaeli üni. Hastanesi hakkında başarı duymuyoruz ya neden hep yanlış tedavi ölümler burda yaşanıyor!! Yaşadığımiz ilde üniversite hastanesi olmasına rağmen adını dahi duyunca korkuyoruz .. halk arasında gidin sorun ALLAH düsürmesin giren cıkmıyor sağlam der. Ne biçim profosörler var orda insanları kobay olarak kullanmaktan vazgecin artık!!!!!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ekim 12:16


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler