Akşener’i anlatan kitaba ambargo!

İzmitli Meral Akşener’in ön sözünü bizzat kaleme aldığı, Argan Yayıncılık’tan çıkma Vedat Erbaş’a ait “Türk Siyasetinde Meral Akşener” adlı kitaba Kitapyurdu.com ambargo uygularken D&R zincirleri tarafından da kitabın dağıtım sözleşmesi iptal edildi. Öte yandan ambargoyu kırmak için kampanya başlatıldı

Akşener’i anlatan kitaba ambargo!
Akşener’i anlatan kitaba ambargo!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit’te doğan, büyüyen; öğretmenlik yapan ve bir dönem de kentimizi milletvekili olarak temsil eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hayatını konu alan Adem Erbaş’ın yazdığı “Türk Siyasetinde Meral Akşener” adlı kitabın satışı engelleniyor. D&R zincirleri tarafından dağıtım sözleşmesi askıya alınan ve kitapyurdu.com tarafından satışı durdurulan “Türk Siyasetinde Meral Akşener” adlı kitabın aynı zamanda yayınevi olan Argan Yayıncılık’ın da tüm yayınlarına kitapyurdu.com tarafından ambargo konulduğu ileri sürüldü.

Ön sözünü Meral Akşener'in bizzat kendisinin kaleme aldığı, Vedat Erbaş'ın yazdığı “Türk Siyasetinde Meral Akşener” isimli kitabın dağıtımı durduruldu. Aygan yayıncılık bir bildiri yayınlayarak durumu hem protesto etti, hem de hangi mağazaların satışı durdurduklarını açıkladı. Aygan yayıncılık D&R zincirinin dağıtım sözleşmesini askıya aldığını ve Kitapyurdu'nun ise sadece kitabın satışını durdurmakla kalmayıp Aygan Yayıncılık’ın tüm kitaplarını satıştan çıkardığını öne sürdü. Kitapyurdu.com adlı kitap satış sitesine bakıldığında satış listesinde görünüyor, fiyatı da 24 lira olarak açıklanıyor ancak sitede “Satış yok (kitapyurdu.com’da SATIŞ DIŞI)” uyarısı yer alıyor.

Aygan Yayıncılık, kitaba konulan ambargoyla ilgili bir yazı yayımlayarak duruma tepki gösterdi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Meral Akşener'in önsözünü yazdığı, Vedat Erbaş imzalı ‘Türk Siyasetinde Meral Akşener’ kitabı oldukça uzun ve yorucu bir çalışmanın ürünü olarak Aygan yayıncılıktan çıktı.

Fakat raflardaki yerini alamadı.

Yıllardır faaliyet gösteren ve dağıtım ağında bir sorun yaşamayan Aygan Yayıncılık, Meral Akşener'e dair gerçeklerin yer aldığı bir kitabı yayımlayınca tuhaf sorunlarla karşılaştı.

Önce D&R zinciri devir işlemlerini bahane ederek dağıtım sözleşmesini askıya aldı, ve kitabı başka dağıtımcılar üzerinden sistemine eklemedi.

Bu sürecin ardından Kitapyurdu gibi önde gelen sanal mağazası kitabı satışa sunmayı bırakın Aygan Yayıncılığın kitaplarının tamamını satıştan çıkardı.

Akşener korkusuyla erken seçime giden zihniyetin baskısından, Akşener'i anlatan kitap da nasibini alıyor.

Aygan yayıncılık her şeye rağmen kitabı okuruna ulaştırıp, türlü iftiralar atılan Akşener'e dair gerçeklerin anlaşılmasında kararlı.

Kitabın hak ettiğine ulaşması, bu sansürcü ve baskıcı zihniyete boyun eğmeyenlerin dayanışmasından geçiyor.”

Öte yandan İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Av. Oğuzhan Türk, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı duyuru ile bir kampanya başlatarak, Twitter'da açıklamasını retweet eden 100 kişiye kitabı hediye edeceğini duyurdu.

Türk, paylaşımında şunları kaydetti: “Akşener’in hayatını bilmeyenler aday olmayacağına ihtimal veriyor, hayatının öğrenilmesini engellemek isteyenler ambargo uyguluyor! Akşener’in hayatını anlatan kitaba uygulanan ambargoyu protesto etmek için @vedaterbas imzalı kitabı RTleyen 100 kişiye göndereceğim @hasankocabey.”

Twite BURADAN ulaşabilirsiniz…

Kitaba konulan ambargoyu kıranlardan biri Oda TV Kitap oldu. Oda TV Kitap, Akşener’in kitabını sanal mağazasında satışa çıkardı.

Akşener’in Oda TV Kitap’ta yer alan kitabına BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.

25 Nis 2018 - 12:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Vicdan - Nedense kitap hakkında hic bilgim yokken birden ilgimi çekti. Okumak istiyorum bu kitabi simdi. Bu kitabin nesi yasaklı olabilir ki. İçinde çok önemli ne yazıyor olabilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 12:00


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler