AKP kullanıp bırakınca tekrar Trabzonlulara döndü

Trabzonlular Derneği eski başkanı Orhan Sarısüleyman, 7 Haziran seçimleri öncesinde AKP’ye üye olduktan sonra adeta sırra kadem basmıştı. Sarısüleyman, Trabzonlular Derneği kongresi yaklaşınca tekrar ortaya çıktı

Kocaeli, hemşehricilik bakımından oldukça zengin bir kenttir. İzmit’te İzmitli olmanın neredeyse marjinalleştiği bir dönemde siyasette, bürokraside, kamuda, hemen her heryerde Karadenizlilerin söz sahibi olduğu görülüyor. Bizim şehrimizi Karadenizliler yönetiyor desek abartı olmaz. Mesela Kocaeli’de Trabzonlular Dernek Başkanlığı çok önemlidir, kongre zamanları adaylar ortaya çıkar, proje ortaya koyar. Şimdiye kadar Trabzonlular Derneğine başkanlık eden çoğu isim, siyasette ve sivil toplum kuruluşlarında iyi noktaya gelmiştir. Örnek vermek gerekirse, AKP İl eski başkanı Mahmut Civelek, KOTO eski başkanı Murat Özdağ ilk akla gelen isimlerdir. Bunlara bir de eski başkan Orhan Sarısüleyman’ı ekleyebiliriz.

Orhan Sarısüleyman, bakıldığında siyaset yapmayı çok sever ancak nerede siyaset yapacağını bir türlü kestiremez. En son kimin etkisinde kaldıysa o tarafa yönelen Sarısüleyman’ın CHP’den tutun son olarak AKP’ye kadar gittiğini görürsünüz.

Hatırlanacağı gibi 7 Haziran seçimleri öncesinde AKP’nin milletvekili listesinde Trabzonlu bir ismin olmaması tepki çekmişti. Rizeliler ve Trabzonluların gizli savaşında hata yaptığını anlayan AKP, devreye Bakan Fikri Işık’ı sokarak, o zaman Trabzonlular Dernek Başkanı olan Orhan Sarısüleyman’ı AKP’ye transfer etmişti. Görkemli bir rozet töreninin ardından AKP’ye geçen Sarısüleyman’ın bu tavrı kendi hemşehrileri tarafından ve özellikle Milletvekili aday adayı olan Mahmut Civelek taraftarlarından tepki görmüştü. Bu sayede Trabzonluların ağzına bir parmak bal çalan iktidar partisi, Sarısüleyman’ı yanına çekerek seslerin yükselmesinin önüne geçmişti.

Yaşananların ardından Trabzonlular Derneği’ne bu kez Sami Durmuşoğlu tek aday olarak girdi ve seçildi. Durmuşoğlu, bugüne kadar görev yapan başkanlar arasında çok farklı bir profil çizdi. Ekonomik anlamda rahat olmasının verdiği güvenle kimseye eğilmedi. Yönetimini düşürmek isteyenlere pabuç bırakmadı. Söz verdiği gibi dernek binasının inşaatına başladı. Ancak onun dışında Trabzonluları derleyip toparlayıcı olamadı. Çünkü Durmuşoğlu’nun çizgisi AKP’ye yakın değildi. Bu nedenle de benimsenmedi.

Şimdi Trabzonlular Derneği’nde tekrar kongre zamanı geldi çattı. Sami Durmuşoğlu’nun karşısında duran kimi isimler ayaklandı. Bunların başında ise eski başkan Orhan Sarısüleyman geliyor.

AKP’ye üye olduktan sonra AKP’nin dönüp bakmadığı, hatta resmi üyeliğinin olup olmadığının dahi bilinmediği Sarısüleyman, unutulmaya yüz tutmuş olan ismini tekrar gündeme getirme çabasında. Bunun için de Durmuşoğlu’nun karşısına AKP Başiskele Belediye Meclis Üyesi İbrahim İbrahimoğlu’nu gaza getirip aday çıkmasına öncülük ediyor diye söyleniyor. İbrahim İbrahimoğlu, akşamları hemşehrileriyle bir araya gelip, kulisler yapıyor, Sami Durmuşoğlu’nun yerine başkan olmayı hedefliyor. Trabzonlularda durum şimdilik bundan ibaret. Bakalım Sami Durmuşoğlu, bir dönem daha yerinde kalmayı başarabilecek mi?

26 Eki 2017 - 14:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

galip - sizin nasıl bi haber anlayışınız var,bi seferde doğru bi haber yapın da insanlar sizi alkışlasın.orhan başkanın tırnağı olamaz onlar.adm gibi adamdır orhan başkan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Ekim 14:27


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler