AKP İlçe Başkanı’nı İlhan Bayram yalanladı

Köseköy Kavşağı’nda müteahhit pılını pırtını topladı gitti, her şey ortadayken AKP Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman çıktı, inkar etti, “Kimsenin kaçıp göçtüğü yok” dedi. Ancak Kocaman’ı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, 25 Nisan’da ikinci ihalenin yapılacağını duyurarak yalanlamış oldu

Doğruyu söylemek bu kadar mı zor? Ya da bilgi edinip, ondan sonra açıklama yapmak? Hani, müteahhit ile ilgili bir sorun yoktu? Hani, müteahhit pılını pırtını toplayıp gitmemişti? Hani, sorun taşeronlarla alakalı idi? AKP’li Mustafa Kocaman’ın Köseköy Kavşağı ile ilgili açıklamalarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram bizzat yalanladı. Sorunun müteahhitle ilgili olduğu gerçeği, sözleşmenin iptal edileceğinin ve 25 Nisan’da ikinci kez ihaleye çıkılacağını duyurulması ile ortaya çıktı. Şimdi Mustafa Kocaman, hiçbir bilgi edinmeden üstün körü bir açıklama mı yaptı yoksa kamuoyunu yanlış mı bilgilendirmeyi seçti? Eğer ikinci şıksa yalancının mumu yatsıya kadar yandı!

Kent trafiğini rahatlatacak ve 20 kilometrelik güzergahı kesintisiz hale getirecek olan Köseköy Kavşağı için 28 Şubat 2017 tarihinde ihaleye çıkılmış, 16 firma teklif sunmuştu… Agne Yapı’dan sadece 242 bin TL daha az farkla 37 milyon 499 bin 153 lira ile en düşük teklifi veren İzmirli Şaaa+Suat Aytürk ortaklığı, yapılan inceleme sonrası ihaleyi kazanmıştı. 3 Nisan’da kazananı açıklanan ihale sonrası işi alan firmaya 460 gün süre verilmişti. 1 yıla yakın bir süredir çalışma yürütülen yolda, ilginç şeyler yaşandı. Geçtiğimiz ay bu kavşaktaki çalışmaların durduğunu, müteahhidin iş makinelerini ve malzemelerini toplamaya başladığını duyurmuştuk.

Bölgedeki hareketlilik İYİ Parti Kartepe İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin Kocaağa’nın dikkatini çekmişti. Hala çamur içinde olan yoldan önce kazık çakma vinçlerini TIR yardımı ile taşıyan firma, sonrasında da diğer malzemeleri kamyon ve TIR’lara yükleyerek taşımaya başlamıştı. 10 günü aşkın bir süredir duran çalışmalar sonrası, malzemelerin ve iş makinelerinin de taşınmaya başlanması şaşırtıcıydı. İş henüz bitmemişti, en az 3-4 ay daha çalışma yapılması gerekiyordu. Sonrasında çekilen fotoğrafta ise yolda tek bir iş makinesi, malzeme, işçiler için konulan konteyner ve benzeri hiçbir şey kalmadığı görülmüştü.

Bu proje kapsamında 110 metre kapalı tünel (dal-çık) 500 metre açık kısım yapılacaktı. Proje anayolu, bin 300 metre olarak gerçekleştirilecekti. Projede 2 bin 600 metre de kuzey-güney yan yolları yapılacaktı. Proje kapsamında 1 adet de yaya köprüsü inşa edilecekti. Kavşak çalışmasında 35 bin sıcak asfalt, 11 bin metrekare parke, 10 bin 500 metre de bordür kullanılacaktı. Çalışmada dere ıslahı ve altyapı uygulamaları da gerçekleştirilecekti. Ama gelin görün ki tüm bunların tamamlanmasına 3-4 ay gibi bir süre kala çalışmalar durmuş, İzmirli firmalar vatandaşın tabiri ile pılını pırtını toplayıp gitmişti. Peki neden? Para mı bitmişti? İlgili firmaların verdiği teklif maliyeti mi karşılamamıştı?

Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmamışken muhalefetin çıkan haberler üzerine tepkisini dile getirmesi sonrası AKP Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman’dan bir açıklama gelmişti. Kartepe gazetesine konuşan Kocaman, şunları kaydetmişti:

“Köseköy’de yapımı süren ve bittiği zaman tüm Kartepe’nin çehresini değiştirecek olan battı çıktı inşaatı ile ilgili söylemler bizim de kulağımıza geliyor. Müteahhit firmanın kaçtığını, inşaatın durduğunu ve çıkmazların yaşandığını hem duyuyor, hem de okuyoruz. Sizce bu iş gerçekten böyle olabilir mi? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu işi bu şekilde başsız bırakmaz. Ya da Kartepe Belediyesi bu işi takip etmiyor, biz hiç ilgilenmiyoruz gibi bir durum olamaz. Olması da söz konusu değildir. Burada harika bir iş yapılıyor. Bittiği zaman ortaya çıkacak proje bellidir. Müteahhitle ilgili hiç kimsenin bir sorunu yoktur. Müteahhit firmanın taşeronları ile ilgili bir takım sorunlar yaşadığını biliyoruz. Bu sorunların düzeltilmesi için görüşmeler sürüyor. Bakın işin tam özeti şöyledir ki, örneğin evinizin tadilatını bir müteahhide verdiniz. O da mutfakçıya, parkeciye vs. gibi taşeronlara verdi. Ancak mutfakçının yaptığı işi beğenmediniz. Ne yaparsınız? Tabi bu işin basite indirilmiş bakışı. Ortada para bitti gibi dolaşan sözler doğru değil. Müteahhit firma yaptığı istihkakının parasını alıyor. Parasal bir sorun hiç olmadı, hiç de olmayacak. Teknik olarak Kuzey yan yolda yapılan kazık çakma işleri tamamlandı ve 4-5 gün sonra Güney yan yola geçilecek ve buradaki kazık çakma işlemleri başlayacak. Hiç kimse bir bardak suda fırtına kopartmaya kalkmasın. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de, Kartepe Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Üzülmez de, Ak Parti İlçe Yönetimi olarak bizler de konunun her anının takipçisiyiz. Olası kötü bir gelişme herkes kadar bizi de etkileyecektir. Proje bittiğinde herkes çok mutlu olacak. Biz işin her yönden takipçisiyiz. Kaçan, göçen yok hiç kimse merak etmesin.”

Evet, kaçan göçen olmadığını dile getirmişti Kocaman ama göçen olduğu ortadaydı ve Kocaman’ı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram da yalandı. Bayram, firma ile sözleşme iptali için prosedürlerin işlediğini söyledi, ikinci ihalenin 25 Nisan olduğunu duyurdu. Kocaman’ı yalanlayan bu ifadeler bir yana dursun ihale için neden 25 Nisan’ın beklendiği ise merak konusu oldu. Öyle ya bu yola başlandığı süreçten bu yana esnaf mağdur. Sabırla beklerlerken bir anda duran çalışmalar süreyi daha da uzattı ve o süre ihalenin 25 Nisan’da gerçekleştirilecek olmasından dolayı daha da uzayacak. Bölgedeki muhalefet partilerinin esnafla görüşüp bu konuda yüksek ses çıkarmaması esnafları rahatsız etmiş durumda.

19 Mar 2018 - 15:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Aslan Uyandırırpençe - Basiret düşmanı olmak zor!Realden Derinceye Dilovası’na kadar bir tomar var!Zamanı geldiğinde hepsi hakkını fazla fazla alıcaktır!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:49
01

sercan - işi bitiremeyeceklerini anlıyınca kavşağı yeniden trafiğe açtılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 15:49


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler