Ahırı su basınca bakın ne yaptı!

Kocaeli’de sağanak yağışın bilançosu günün ağarmasıyla ortaya çıktı. Ahırını su basan bir vatandaş, büyükbaş hayvanları, telef olmasın diye balkona taşıdı

Ahırı su basınca bakın ne yaptı!
Ahırı su basınca bakın ne yaptı!
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’de gece saatlerinde etkili olan sağanak yağışın bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. Ahırını su basan bir vatandaş, telef olmasından korktuğu büyükbaş hayvanlarını evinin balkonuna taşıdı.

Kocaeli genelinde gece saatlerinde başlayan sağanak yağışın bilançosu gün ağırınca ortaya çıktı. Birçok cadde ve sokağın su taşkını ile gelen molozlarla dolduğu kentte çok sayıda ev ve iş yeri de sular altına kalırken, bazı araçlar da zarar gördü. Sağanak yağmurdan etkilenen İzmit Karadenizliler Mahallesi’nde ise ahırları su bastı. Ahırının sular altına kaldığını gören bir vatandaş, telef olmasından korktuğu büyükbaş hayvanlarını evinin balkonuna taşıdı. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor.

Zemin katta bulunan çok sayıda evi su bastığını söyleyen vatandaşlar, mağdur olduklarını dile getirdiler. Hayvanlarını ahırdan son anda kurtaran bir vatandaş, “Dere yatağının bu kadar küçük açılmasından dolayı oldu. Su taştığı zamanda biz mağdur kaldık. Biz bu sıkıntıyı devamlı çekiyoruz. Bir an önce bu dere yatağının genişletilmesi lazım. Küçükbaş hayvanları kucağımıza aldık, büyükleri de dışarıya bağladık. Hayvanları koyacağımız yer şu an su dolu. Hayvanları içeri koyamıyoruz. Ondan ziyade insanlar evlerine giremiyor” dedi.

Şehir genelinde büyük maddi hasar meydana gelirken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı ya da yaralanan olmadı. Yağış başladığı andan itibaren baskın olan yerlere yardıma koşan ve gece boyunca çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve İSU ekipleri, gündüz saatlerinde de çalışmalarına devam ediyor. Ekipler su baskını olan yerlere yerleştirdikleri pompalar ile suların tahliye edilmesine yardımcı oluyor.

27 May 2018 - 13:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler