Adliyenin karşısında yasaları çiğniyorlar..!

Kocaeli Adliyesi’nin karşısında pek çok arzuhalci bulunuyor. Bu arzuhalciler, kanunlara uymuyor, hukuki danışmanlık yapıyor. Adliye karşısında olmasına rağmen bu suça kimse ‘dur’ demiyor.

Adliyenin karşısında  yasaları çiğniyorlar..!
Haber albümü için resme tıklayın

Avukatlık mesleğini icra etmek isteyen vatandaşlar sadece hukuk fakültelerinde eğitim almıyor, aynı zamanda yüzlerce kitap okuyarak eğitimlerini pekiştiriyor.

Yeni çıkan yasaları takip eden, mahkemelerin emsal kararlarını sürekli araştırarak bilgilerini güncel tutan avukatlar, Yargıtay’ın nihai kararlarına da hakim olarak hukuki konularda kendilerine danışan vatandaşların mağdur olmaması için çabalıyor.

Ancak bu mesleği de sömürenler var.

Arzuhalciler, avukatların yapacağı işlere el atarak hem mesleğin adını kirletiyor hem de verdikleri yanlış hukuki destekle kendilerine başvuran vatandaşların mağdur olmasına sebep oluyor.

Kocaeli Adliyesi’nin çevresinde de pek çok arzuhalci yer alıyor.

Bu insanlar artık gemi azıya almış, hazırladıkları tabelalarda sadece basit dilekçelere değil, boşanma ve icra takibi gibi uzmanlık gerektiren işlere de yer veriyorlar.

Kocaeli Adliyesi’nin yanı başında, kanun uygulayıcılarının gözleri önünde yaşanan bu hukuksuzluğa kimse ‘dur’ demiyor.

1136 Sayılı Kanun’a göre avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmetlerini yalnızca avukatlar verebiliyor.

Avukat olmayanların bu hizmetleri vermesi yasak ve cezaya tabi.

Kocaeli Adliyesi ve çevresindeki denetimsizlikten yararlanan arzuhalcilere bugüne kadar karşı çıkan olmamış.

Bugünden sonra avukatlar mesleklerini ve meslek onurlarını korumak için bir adım atacak mı, yetkililer bu işe karşı çıkacak mı merak konusu….

17 Şub 2018 - 20:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Arzuhalci - Güncelliği yeterince sağlayamamışsınız görülen Yargıtay 19. Ceza Dairesi Esas No:2015/15884 Karar No:2016/15114 K. Tarihi:13.4.2016 kararında arzuhalciliğin suç olmadığını açıkça ifade etmiştir.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 20:42
05

Engin - Cok pahallı calışıyorlar Meydanı başı boş bulmuşlar bunlar vergi bile vermiyorlar vergi memurları nerede tatildeleemi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 20:42
04

peki - bu memleket bukadar başı boşmu emniyet vali ne iş yaparlar bunlara güçlerimi yetmiyor çok ayıp

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 20:42
03

Abdullah PEKTAŞ - Adliye içinde anayasa mahkemesi kararı çiğneniyorsa, Adliye dışında yasaların çiğnenmesi gayet normaldir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 20:42
02

İzmitli - Sakın fiyat sormadan içeri girmeyin haksız kazanç var ne vergi var istedikleri parayı alıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 20:42
01

Aslan Devletçi - İstihbaratın arka sokağında uyuşyurucu satılan,ülkesinin kurucusuna alenen hakaret edilen,ordusundaki hainlere göz yumulmuş ülkelerde herşey olabilir oluyorda,bu tip ülkelerde doğruyu ispat etmeye çalışılması G20 ülkelerinden farklarıdır,rant ayyuka çıkar ama kimseler şeref yoksunlarının yüzüne tükürmez!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 20:42


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler