Acısı Kocaeli’ye düşmüştü Makinistin acı kaderi

Ankara’da meydana gelen yüksek hızlı tren kazasının acısı ilimize düşmüştü. Kazada can veren makinist Hulusi Böler’in KOÜ’den mezun olduğu, yıllarca kentimizde kaldığı ve AGD Kocaeli Şubesi’nin de üyesi olduğu öğrenilmişti. Kaza ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Ankara’da kaza yapan YHT’nin makinisti Ahmet Turan Demir kar nedeniyle aracını çalıştıramayınca hareket saatine yetişemedi. Treni Eryaman istasyonundan devralacaktı. Onun yerine yedek makinist olarak Hulusi Böler trene bindi. Böler, Eryaman’da YHT’yi arkadaşına devredip inecekti.

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre Ankara’dan Konya’ya sabah 06.30’da hareket eden treni kullanacak olan yüksek hızlı trenin (YHT) makinisti Ahmet Turan Demir, önceki sabah erken saatlerde Eryaman’daki evinden çıkarak aracına yöneldi. Gece boyunca süren yoğun kar yağışı nedeniyle aracını çalıştıramayan Demir, istasyon şefliğine gelemeyeceğini bildirerek, treni Eryaman İstasyonu’ndan devralacağını söyledi. Bunun üzerine Demir’in yerine, trene yedek makinist Hulusi Böler bindi. Böler, trenin yönetimini Eryaman’da Demir’e devrettikten sonra Sincan İstasyonu’nda inecekti.

Bir yıldır YHT kullanıyordu

Ancak hareketlerinden kısa süre sonra Marşandiz istasyonunda kılavuz trenle kafa kafaya çarpışma sonucu yaşanan kaza nedeniyle Böler, makinist arkadaşları Adem Yaşar ve Kadir Ünal’la birlikte yaşamını yitirdi. 11 yıldır TCDD’de makinist olarak çalışan ve bir yıl önce hızlı tren makinistliği brövesini aldığı öğrenilen Böler aynı zamanda Ahmet Turan Demir’in arkadaşıydı.

Bröveyi aldık çok şükür...

Kazada ölen makinistlerden Hulusi Böler ile Adem Yaşar, Makinistler Derneği’nin Genel Kurulu’nda TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt’la birlikte fotoğraf çektirmişti. Bir yıldır hızlı tren makinistliği yapan Hulusi Böler, bröve almanın heyecanını da Facebook’tan “Siemens Brövesini de aldık çok şükür” sözleriyle paylaşmıştı.

Tokat'ta uğurlandı

Makinist Hulusi Böler (34), dün memleketi Tokat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Evli ve 2 çocuk babası olan Böler için Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesindeki Abdulhandani Mezarlığı’nda cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat BelediyeBaşkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Kaymakamı Ahmet Suheyl Üçer, İl Emniyet Müdürü Göksal Topaloğlu, Üzümören Belediye Başkanı İsmail Karataş, babası Hasan Böler, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Böler’in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

15 Ara 2018 - 10:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler