3. Milli denizaltı Kocaeli’de yapılacak!

Yerli ve milli denizaltı projesinde 3. gemi için start alınıyor.

Yapımları devam eden Piri Reis ve Hızır Reis’in ardından, yeni tip yerli denizaltıların üçüncüsü olacak Murat Reis denizaltısı için bu pazar günü ilk kaynak töreni düzenlenecek.

Üç tarafı sularla çevrili olan Türkiye denizlerdeki hakimiyetini her geçen gün güçlendirerek sürdürüyor. Bir yandan MİLGEM kapsamındaki korvetler sırasıyla denize indirilirken, yerli ve milli denizaltılarla ilgili süreç de başarıyla ilerliyor. Yeni sistem yerli denizaltıların 3'üncüsü olan Murat Reis denizaltısının ilk kaynağı bu pazar yapılacak. Gölcük Tershanesi’nde düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılması bekleniyor. Murat Reis, 250 metre derinliğe inebilecek ve 3 hafta su altında kalabilecek. Türkiye’nin ilk yerli denizaltısı olan Piri Reis’in yapımına 2015'te başlandı ve 2021'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Sırada Seydialireis var!

Hızır Reis denizaltısına ilişkin çalışma da devam ediyor. Murat Reis’in ardından sırayla Aydınreis, Seydialireis ve Selmanreis denizaltıların kaynak atımları da, 12’şer aylık periyotlarla gerçekleşecek.

Kaynak: Akşam

22 Şub 2018 - 09:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler