23 Nisan için buluştular. Çocuklar eğlenceye doyacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kocaeli’de 10. Kez düzenlenen 10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali başladı

23 Nisan için buluştular. Çocuklar eğlenceye doyacak
23 Nisan için buluştular. Çocuklar eğlenceye doyacak
+1
Haber albümü için resme tıklayın

10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali 21-23 Nisan tarihlerinde Uluslararası Fuar Merkezi’nde 41 ülkeden 1000 çocuğunda katılımıyla gerçekleştiriliyor. 10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali’nin açılış programı Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Fikri Işık’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP Milletvekili İlyas Şeker, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Osman Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Naim Süleymanoğlu’nun abisi Muharrem Süleymanoğlu, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Halterci Hamza Mutlu ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

ONLAR BİZİM ENERJİ KAYNAĞIMIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızı çok seviyoruz, onlar bizim istikbalimiz. Onlar yarının büyükleri. Pek yakın zamanda bunlar görevi devralacaklar. Onlar bizim yaptığımızdan daha güzel festivalleri, şehirleri yapacaklar. Atatürk’ün dediği gibi Muasır Medeniyetler seviyesine gelmiş bir ülkenin mühendisleri olacaklar. Onlar bizim enerji kaynağımız. Sizleri seviyoruz. 41 Ülkeden güzel Kocaeli’mize gelen sevgili yavrular ve velileri, öğretmenleri bizden ülkenize kucak dolusu selam götürün. Burada çok güzel günler yaşayacaksınız. Bu şenliğimizin bütün dünyaya yayılmasını sağlayacaksınız” dedi.

DAHA BARIŞ DOLU BİR DÜNYA

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Siz çocuklar sizden sonraki çocuklara çok daha barış dolu bir dünyayı bırakacaksınız. Artık dünyamız kardeşlikle, herkesin huzur içerisinde yaşadığı bir yer olması için gayret göstereceksiniz. Büyükşehir belediyemize bu anlamlı günde çok çok teşekkür ediyorum. Misafirlerimize hoş geldiniz diyor ve bayramınız kutlu olsun. Ulusal Egemenlik Milli İradeye sahip çıkmakla olur. Sizler milli iradeye sahip çıkacaksınız. Ulusal Kurtuluş günümüze sahip çıkacak ve çok daha güzel bir Türkiye ve Dünya’yı inşa edeceksiniz” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYUYOR

Dünya çocukları için festival kapsamında 21-23 Nisan tarihlerinde 30 bin m2 kapalı alana sahip Uluslararası Fuar Merkezi’nde Türkiye’de örneği olmayan bir fuar düzenlendi ‘’Spor ve Çocuk Oyunları’’ temalı Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda çocuklarımız eğlenceye ve maceraya doyacak. Bu yıl açılış programında kısa süre önce hayatını kaybeden dünya ve olimpiyat şampiyonumuz cep herkülü Naim Süleymanoğlu anıldı. 17-18 Nisan tarihlerinde ilimize gelen 41 ülkeden 1000 çocuk için her yıl olduğu gibi yine Kocaeli’de bir araya geldi.

CEP HERKÜLÜ UNUTULMADI

Açılışta; geçmişte dünya ve olimpiyat şampiyonluklarına damga vuran, rekorları hala kırılamayan ve kısa süre önce hayatını kaybeden cep herkülü lakaplı Naim Süleymanoğlu anıldı. Anma programına Naim Süleymanoğlu’nun ailesiyle aynı dönemde Türk halterini başarıdan başarıya sürükleyen, dünya ve olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu da katıldı. Geleneksel çocuk oyunları ve spor branşlarının bir arada olduğu sporcu çocukların birlikte sergilediği ‘’Oyundan Spora’’ koreografisi açılışa renk kattı.

21 Nis 2018 - 16:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler