10 yaşındaki Efe’den topluma vicdan dersi!

Körfez Yarımca’da ikamet eden Durman ailesinin oğulları Efe, Sapanca’da kuyruğu ve bacakları kesilen, sonrasında ise yaşama tutunamayan yavru köpekle ilgili topluma gözyaşları içinde adeta vicdan dersi verdi

10 yaşındaki Efe’den topluma vicdan dersi!
10 yaşındaki Efe’den topluma vicdan dersi!
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Sapanca’da yaşanan vahşet malumunuz… Vicdan sahibi her insanın yüreğini sızlattı o masum yavrunun ölmeden önceki son görüntüleri… Kuyruğu ve bacakları, kişi ya da kişilerce kesilmiş, veterinere getirilen köpek tedavi altına alınmış, kesilen uzuvlar sarılmış ancak talihsiz yavru köpek kurtarılamamıştı. Kim ya da kimler neden böyle bir vahşeti gerçekleştirdi akıl almazken tüm Türkiye, bu acı olayın etkisi altında günlerdir. Bu vahşetin bir kaza olduğu, kepçe operatörünün yavruyu fark etmediği iddia olunup, kepe operatörü tutuklanırken geçmiş yıllara ait olduğu öğrenilen bir yavru köpeğin kuyruğunun çocuklarca kesildiği video sosyal medyada dolaşıyor.

İnsanlığın masum bir canlıyı bu hale getirmesinden en çok etkilenenlerden biri de KörfezYarımca’da ikamet eden Sinan ve Seçil Durman ailesinin 10 yaşındaki oğulları Efe… Mimar Sinan İlkokulu’nda okuyan Efe Durman’ın gözü gibi baktığı bir de köpeği var. Hayvan sevgisini çok daha küçük yaşlardan itibaren edinmeye başlamış bir çocuk Efe…

Anne Seçil Durman, oğlunun Sapanca’da yaşanan vahşetten çok etkilendiğini, o gün bugündür aklına geldikçe ağladığını belirtirken Efe’nin bu vahşeti yapanlara, bu vahşete eğilimli olanlara, yaşıtlarına ve ailelere yönelik gözyaşları içindeki mesajı duygulandırdı.

Sokakta bir köpek gördüğünüzde onun başını okşayın, göreceksiniz o saldırmasından korktuğunuz köpek o sevginin karşılığını size sevgi gösterisiyle verecek… Onları taşlamayın, onlara zarar vermeyin. Mümkünse onları sahiplenin, onları sahiplenip sıkılınca sokağa atmayın. Çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılayın, unutmayın ki toplumun en vicdanlı insanları hayvan sever insanlardır.

Küçük Efe’nin o güzel yüreğinden dökülen sözler, işte bu yüzden. O bir hayvan sever, hep vicdanlı bir insan olarak kalacak…

İŞTE EFE DURMAN’IN MESAJINI İÇEREN VİDEO

18 Haz 2018 - 09:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler