Tarihi rekorunu kırdı

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE), bu yılın şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2.73, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25.79 arttı. Böylece Tarım-ÜFE yıllık bazda endeks tarihinin rekorunu kırdı

Şubat ayında üretim maliyeti en fazla artan ürün bir önceki aya göre marul oldu. Göbekli marulun maliyet artışı yüzde 31’i buldu. İkinci sırada ise yüzde 22 artışla lahana geliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin Tarım ÜFE verilerini açıkladı.

Buna göre, şubatta bir önceki aya göre yüzde 2.73 artışla 157.84 değerini alan Tarım ÜFE, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25.79 ve 12 aylık ortalamalara göre de yüzde 14.34 yükseldi.

Tarım ve avcılık ürünlerinde aylık yüzde 2.85, balıkçılıkta yüzde 6.32 artış gerçekleşirken ormancılık ürünlerinde yüzde 7.13 azalış gerçekleşti. Bir önceki aya göre değişimde, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 2.31, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 7.44 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 1.01 artış kaydedildi. Şubatta endekste kapsanan 86 maddeden, 65’inin fiyatlarında artış, 17’sinin fiyatlarında azalış, 4’ünün fiyatlarında ise değişim olmadığı görüldü.

15 Mar 2019 - 08:50 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler