Önemli açıklama! Yüzde 15 indirim yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gübrede yüzde 15’e varan indirim uygulanacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilere iki güzel haberi arda verdi. İlk olarak gübre fiyatlarında yüzde 15 indirim uygulayacaklarını bildiren Pakdemirli, hemen sonrası 5 kuruş olan buğday ve arpa prim desteğini 10 kuruş olarak arttırdıklarını da bildirdi.

Bekir Pakdemirli'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

YAPILAN İNDİRİM PİYASAYA DA YANSIYACAK

— Örneğin dap gübresinin tonu 3250 liradan 2900 liraya düşmüştür. Yapılan indirimin piyasaya yansımasıyla beraber tüm sektörün de benzer hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.

"FİYATLARI VE FİRMALARI TAKİBE ALDIK"

— Bunun yanı sıra gübre fiyatlarında aşırı fiyat artışı yapan firmaları da takibe aldık.

PRİM DESTEĞİ ARTTI

— Bu kararın yanı sıra uzun yıllardır artmayan buğday ve arpa desteğini artıracağız. 5 kuruş olan prim desteğini yüzde yüz artırarak önümüzdeki yıl 10 kuruş olarak ödeyeceğiz.

"ÇİFTÇİLERİN MAĞDUR EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

— Çiftçimizin hiçbir şekilde mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Arpa ve buğday ürünleri üreticisinin alın teri ürünlerini dünya fiyatlar üzerinden alacağız. Bu konuda çiftçilerimizin endişesi olmasın.

24 Eyl 2018 - 11:55 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler