MÜSİAD Başkanı’ndan asgari ücret yorumu: TATMİN EDİCİ

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: Asgari ücretin tatmin edici olduğunu düşünüyoruz.

MÜSİAD Başkanı’ndan asgari ücret yorumu: TATMİN EDİCİ
Haber albümü için resme tıklayın

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yeni açıklanan asgari ücret konusuna ilişkin yazılı bir açıklama gerçekleştirdi. MÜSİAD Başkanı Kaan, asgari ücretin tatmin edici olduğunu düşündüğünü belirtti.

“ALIM GÜCÜ KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLDİ”

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, belirlenen asgari ücret miktarı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kaan açıklamasında şu ifadelerde bulundu;

İş dünyasına öncülük eden bir sivil toplum örgütü olarak MÜSİAD, kurulduğu günden bugüne faaliyetlerini, bütün çalışanların yaşamlarını insani şartlarda ve onurlu bir şekilde sürdürmesini sağlamaya yönelik yürütmektedir. Bu bağlamda 2019 yılı için önceki yıla göre %26 oranında bir artışla net 2 bin 20 TL olarak belirlenen asgari ücretin tatmin edici olduğunu düşünüyor ve hem işverenlerimiz hem de çalışanlarımıza hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyoruz. Böylece 2018 yılsonu için tahmin edilen %20 civarındaki enflasyon oranının üzerinde bir artış oranı belirlenmiş ve çalışanlarımızın alım gücünde gözlenecek kaybın önüne geçilmiştir.

“İŞVERENİN YÜKÜNÜN HAFİFLETİLMESİNİ ARZULUYORUZ”

Bununla birlikte; asgari ücretteki artış oranının işverene geçtiğimiz seneye göre ilave maliyeti yaklaşık 620 TL olacaktır. Bu minvalde, yeni asgari ücret uygulamasının herhangi bir istihdam kaybı ya da kayıtdışı ekonomide artışa neden olmaması adına, hükümetimizin geçmiş senelerde işverene sunmuş olduğu desteklerin 2019 yılında da sürmesini ve böylelikle işverenin yükünün nispeten hafifletilmesini arzuluyoruz.

25 Ara 2018 - 15:04 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Mülayim Çoksert - $ ucuz olursa ithalat artar, normalin üstü olursa İHRACAT artar,ithalat azalır....hangisi iyi?...Senin cari açık gibi bir derdin yok ya, olmayan karıyı boşamak bekara hep kolay gelir! Ucuz döviz Coni'ye Hans'a yarar bizim gibi ithal mal manyağı millete pahalı dolar lazım, dayak yemeden adam olamıyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Aralık 15:04
02

Ersoy Kandemir - Doların 5,3 lirası da sizi tatmin ediyor mu 4,5 olmasına göre!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Aralık 15:04
01

Cumhuriyet - Tüik Kasım ayı enflasyon rakamları ile oynadı senin gibi avarelerin dilinede enflasyona uygun zam oldu sözüde pelesenk oldu.Hakikaten sizin gibi tipler bu ülkenin çalışanına herşeyine düşmansınız.Alın bakalım 1 sene boyunca şu ücretide göreyim halinizi..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Aralık 15:04


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler