Maliye Bakanı Ağbal, bakın yüzde 40’lık zammı nasıl anlattı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal,bu yıl otomobil alanlar için yüzde 40'lık MTV artışının geçerli olmayacağını söyledi.

Maliye Bakanı Ağbal, vergi artışlarıyla gelen Orta Vadeli Program'ın gelir artırıcı tedbirler olduğunu söyledi. Bakan Ağbal, yüzde 40'lık MTV artışının bu yıl otomobil alanlar için uygulanmayacağını açıkladı. Bakan Naci Ağbal, şunları söyledi: "Biz biliyorsunuz bu düzenlemeyi yasayla yapıyoruz. Öncelikle şunu söyleyeyim MTV her sene artıyor. Enflasyon ne kadarsa otomatik olarak zaten artıyor. Eğer biz herhangi bir yasal düzenleme yapmasaydık MTV yüzde 15 oranında 2018 yılında artacaktı.

Örneğin bu sene 500 TL MTV ödemiş bir vatandaşımız, aslında bu da iki taksitte ödeniyor, 250 250 ödeniyor, gelecek sene hiçbir müdahale yapmamış olsaydık bile 575 lira olacaktı.

Dolayısıyla yaklaşık olarak 2 takside bölecek olursak yine yaklaşık 32,5 lira filan fazla ödeyecekti 2 taksitle. Şimdi biz ne yaptık burada bir yasal düzenleme yaptık ve yeni bir tarife ürettik.

Dedik ki kanuni tarife budur. Burada da doğru bir oran ifade ediyorum. Bu oranı ifade etmem lazım. Vatandaşa yanlış bilgi verecek halim yok.

Diyoruz ki MTV’de yeni bir tarife ürettik. Bu tarifeye göre rakamlar bunlardır.

O rakamlarla önceki rakamları kıyasladığımızda bir artış oranı çıkıyor. Bu sene 500 lira ödedi gelecek sene 575 lira ödeyecekti, şimdi vatandaşımıza diyoruz ki 700 lira öde…

Herkes aynı arabayı kullanmıyor. Herkesin aynı yaşta arabası yok. Herkesin durumuna göre altında arabası var ona göre vergi ödüyor.

Vatandaşımızın bu konudaki tepkisine, duyarlılığına halk veriyorum. Vatandaşlarımız bu konuda her zaman duyalı olsunlar başımız üzerine, bunda bir sorun yok. Samimiyetle bunu yaptık ama bir şey daha yaptık. Yıllardır konuşulan bir şey vardı, yani ben araç alıyorum 50 bin liraya yandaki komşum da araç alıyor 200 bin liraya ikimizin de MTV’si aynı. İkimiz de aynı parayı ödüyoruz.

Burada önemli bir değişikliğe daha gidiyoruz. Diyoruz ki tamam, haklısınız. MTV’de vergi, ödeme gücü ilkesine uygun olmalı. Ne yaptık? Dedik ki bundan sonra 1.1.2018’den itibaren, bu sene geçerli değil, bu sen alınacak araçlar bakımından aynı tarife geçerli…

Ama gelecek yıl başından itibaren bir kişi araç almak istediğinde 50 bin liralık aracın vergisi daha düşük olacak, daha pahalı aracı alanın vergisi daha yüksek olacak"

Bakan Ağbal konuşmasında "Bana kızıyorlar ya bu niye geldi? 300 bin liraya araba alanın da vergisi aynı olsun, 50 bine aynı olsun denir mi? Sistem yanlış. ÖTV’de bu düzenlemeyi yaptık, bu sene MTV’de de yaptık.

2017 sonuna kadar eski sistem geçerli. Aslında avantaj var. Bu yıl içerisinde araba almak gelecek yıllara dönük ödenecek vergiler bakımından avantaj getiriyor" dedi.

28 Eyl 2017 - 11:50 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Vergi devleti - Bu daha başlangıç arkadaşlar emin olun ekonomi herzamankinden de daha kötü devletin gelir kaynakları azaldı ve en büyük gelir kaynağı vergiler en ćok tüketilen kalemlere her sene daha çok vergi artışı geliyor adamlar sigaraya yapacak zam bulamıyorlar sigaranın makaron kağıdına vergi koyuyorlar böyle bir iş olabilirmi Allah belalarını versin ülkeyi bu hale getirip milletin kanını emenlere

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Eylül 11:50
03

Yusuf - Avantaj var mi dedi o ,konusmanin sonunda ben mi yanlis okudum , dalga gecmeyede basladiniz demek milletle artik.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Eylül 11:50
01

isildur - nasıl anlatırsa anlatsın.vatandaşı yiye yiye bitiremediniz.hata edip akp ye oy verdik,bidaha akp ye oy verenin......

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Eylül 11:50


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler