Konkordato ilan etmişti Mahkeme kararı çıktı

Yaklaşık 200 alacaklıya 400 milyon TL borcu olduğu iddia edilen ayakkabı markası Hotiç için mahkeme kararını verdi. Mahkeme firmaya bir yıllık kesin süre verdiğini açıkladı.

31 Ağustos’ta mahkemeye başvuru yapıp konkordato ilan eden Hotiç için mahkeme kararını verdi.

İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, Hotiç'e atanan geçici komiser heyetinin 3 aylık süre için olumlu raporu üzerine ünlü firmaya, bir yıllık kesin süre verdi. Alacaklıların Hotiç'in iflasını istediği duruşmada mahkeme geçici komiser heyetinin her ay rapor göndermesini, durumun kötüye gitmesi halinde hemen iflasına karar verileceğini belirtti.

100’E YAKIN AVUKAT KATILDI

İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, 3 aylık süre vererek şirkete 3 kişiden oluşan konkordato komiseri atadı. Hotiç'ten alacağı olan banka, finans kurumları ve diğer şirket ve kişilerden oluşan yaklaşık 200 kadar alacaklıya firmanın 400 milyon TL borcu bulunuyor. 150 kadar alacaklının müdahil olduğu davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya Hotiç'in avukatı ile alacaklıları temsilen 100'e yakın avukat katıldı.

BİR YILLIK KESİN SÜRE TALEP EDİLDİ

Mahkeme başkanı, davaya atanan komiser heyetinin sunduğu raporunda, şirketin faaliyetlerinin 3 aylık süre içinde olumlu şekilde ilerlediği yönünde görüş bildirdiğini açıkladı. Hotiç avukatı da bir yıllık kesin süre verilmesini, geçici komiser heyetinin de görevine devam etmesini talep etti. Mahkeme, tarafların taleplerini aldıktan sonra kararını verdi. Mahkeme, şirkete yönelik 1 yıllık kesin süre verdi. Ayrıca, her bir konkordato komiserine ise 15'er bin TL ücret ödenmesine karar alındı.

27 Kas 2018 - 11:30 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler