Dolarda son durum! İşte rakamlar

Dolar/TL dün gün boyunca yatay bir seyir izlerken, bu sabah dolar/TL güne 5.31 seviyesinin hemen altında başladı

Piyasalar için küresel bazda en önemli risk unsurları olarak ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri ile Brexit konusu görülüyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’den ithal 200 milyar dolar değerinde ürüne yönelik gümrük vergisini yükseltme kararını erteleyeceğini belirtmesi ardından riskli varlıklar, Çin para biriminin yedi ayın en yükseğini görmesiyle haftaya güçlü bir başlangıç yaptı.

Bankacılar dolar endeksinde gözlenen gevşemenin dolar/TL’de de bir miktar aşağı hareket neden olduğunu ancak kurda 5.25-5.35 bandında sıkışık seyrin halen sürdüğünü belirtiyor.

Öte yandan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün yaklaşık 15 baz puan geriledi. Buna göre spot kapanış yüzde 15.21 valörde son işlem yüzde 15.15 oldu. Bugün ise spot kapanışta ortalama yüzde 15.09, valörde saat 1618’de son işlemde yüzde 15.09 seviyesindeydi.

REUTERS

27 Şub 2019 - 08:55 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir’den AKP Ekonomistlerine - Ülke dolardaki DEVELÜASYONLA yüzde kaç fakirleşti çıkında millete anlatınız!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 08:55


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler