YÖK açıkladı o sınav iptal oldu!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, üniversitelerin 8 Eylül’de yapacağı bir sınavı iptal etti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, üniversitelerin 8 Eylül’de yapacağı 2018 yılı görevde yükselme ve unvan değişikliği merkezi yazılı sınavını iptal etti. YÖK’ün sınav iptaline gerekçe olarak, ‘yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile ilgili olarak yaşanan yoğun mevzuat değişikliğini’ göstermesi dikkat çekti.

YÖK'ün iptal duyurusu, ülke genelindeki tüm üniversitelere ve ilgili kurumlara gönderildi. Üniversiteler de uzun süredir bu sınava hazırlanan kendi personeline iptali yazıyla duyurdu. YÖK'ten gönderilen sınav iptal duyurusu şöyle:

“Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde

Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 12 inci maddesi uyarınca yükseköğretim üst kuruluşları ile yükseköğretim kurumları için 08 Eylül 2018 tarihinde yapılması planlanan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı, Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile ilgili olarak yaşanan yoğun mevzuat değişikliği sebebiyle Başkanlık Makamının 13 Temmuz 2018 tarihli ve 1829 sayılı oluru ile iptal edilmiştir.”

HER YERDE ÇALIŞMA VAR

Universiteler de dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine uygun olarak yeniden yapılandırılıyor. Bu kapsamda bazı kurumlar kapatılırken bazılarının yapısı değiştiriliyor, bazıları da farklı kurumların bünyesine taşınıyor. Yapılanma kapsamında üniversitelerde de bir dizi değişiklik yaşanacak. Yapılacak değişikliklerin sonucunda kamuda bir çok personelin görev yeri değişecek, bir çok personel de aynı kurum içerisinde farklı yerlere bağlanacak. İptal edilen sınava üniversitelerde farklı birimlerde görev yapan ebeden hemşireye, veznedardan bahçıvana kadar binlerce personel katılıp görevde yükselme şansını deneyecekti.

14 Tem 2018 - 15:05 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler