Kaçın, yeni sınav sistemi geliyor!

Psikolojik Danışman Yasin İkizoğlu, Üniversite sınavı ilgili konuştu. İkizoğlu, “Gelişmemiş ülkelere gelişmiş ülkeler demokrasi getirmeye o ülkeye giderler. Demokrasi gelmez kaos gelir sizin durumunuzda aynısı. Kaçın demokrasi geliyor kaçın yeni sınav sistemi geliyor” dedi.

İzmitli Psikolojik Danışman Yasin İkizoğlu uzun yıllardır öğrencilere eğitim alanında destek oluyor. İkizoğlu üniversitee sınavı sisteminin kaldırılmasıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı. İkizoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

“Öğrenciler için birkaç kötü haberim olacak.17 yıldır psikolojik danışman olarak eğitim alanında çalışılıyorum.11 yıl lise, 6 yıl üniversite ve master olmak üzere toplam 17 yılda bir fill öğrenci oldum. Hangi dönem öğrencinin sınav kaygısını azaltmak istiyoruz diyen bir yönetici açıklama yapıp öğrenci lehine düzeltme yapılacağını söyledi ise öğrenci çok daha strese ve kaygıya itilmiştir.

Kim dershaneleri azaltmak için bunu yapıyoruz demişse dershaneye bağımlılık artarak devam etmiştir. Bu ülkede hiç bir bürokrat, siyasetçi, kısaca makam sahibi asla sizi düşünmez, sadece makamı için iş yapar. 'Öğrenci lehine olacak' derse siz de bilin ki sizin yükünüz artıyor demektir. Daha kötü bir sistem geliyor.

Kendinizi hazırlayın kötüye. Sizden önceki bizler, bu yoldan geçtik, ölmedik; siz de bu yolu geçebileceksiniz, korkmayın, toplumca şerbetliyiz. ÜSS vardı sonra 'ÖSS+ÖYS' olsun dediler. Sonra öğrenci tek sınava girsin, kaygısı azalır dediler ve sadece 9. sınıf konularından üniversite sınavı yapıldı.

'Dershaneye gerek kalmayacak' dediler. Dershaneler patlama yaptı. Öğrenciler üniversiteye ileri düzey fen ve matematik konuları öğrenmeden gitti çünkü sınavda çıkmayan konuları neden öğrenci öğrenmeye çalışsın ki. Sonuç; kazanıp gidince temel bilimler alanı öğrencilere üniversitede bela oldu. Sınav kaygısı azaldı mı? Sonra çok sayın büyüklerimiz dediler ki 'olmuyor bu sistem, YGS ve LYS olsun' dediler.

Sınav kaygısı ve dershaneye bağımlılığı azaltmak için tü kaka denilen eski sistem yeni adıyla yani yeni tabelası ile yine önümüze geldi.

Amaç yine aynı kaygıyı azaltmak, dershaneye bağımlılığı azaltmak. 2017 geldik, yeniden öğrenci adına iyilik yapmak isteyen yeni yöneticiler, siyasetçiler. Sevgili öğrenciler üzgünüm ama kaygınız daha da artacak ve daha çok özel derse, dershaneye gitme ihtiyacınız olacak.

Üzülmeyin bunu aşabileceksiniz, emin olun. Gelişmemiş ülkelere, gelişmiş ülkeler demokrasi getirmeye o ülkeye giderler. Demokrasi gelmez, kaos gelir, sizin durumunuz da aynısı. Kaçın demokrasi geliyor, kaçın yeni sınav sistemi geliyor.”

23 Eyl 2017 - 15:59 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

11 yıllık lise de mi var. - 11 yıl ben de lise okusam doktor olurdum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 15:59
03

Danışıklı eğitim - Eğitim sistemi seni bile 17 yıl bilfiil eğitmişse hiç korkma sapasağlamdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 15:59
02

Mete uyar - Sayın danışman,
Öncelikle şu yazım yanlışını düzeltelim. Umarım bu yanlış size ait değildir. "bir fill" değil "bilfiil" olacak. Eğer siz sorunlara bu şekilde yaklaşıp çözüm sunmuyorsanız vay sizin danışmanlık yaptığınız öğrencikerin haline..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 15:59
01

Alperen - Yazıyı okudum, bu adam danışman olduğuna göre çözüm için bir fikri vardır diye düşünmüştüm ama söyledikleri benim gibi sıradan bir adamın söylediklerinden farksız. Madem danışmansın uzmansın çözüm yolu da önersene. Bu ülke sizin gibi palavradan adamlara danışmanlık, uzmanlık gibi bol keseden ünvanlar verdiği için politikacılar hiç bir konuda doğru dürüst sistem oluşturamıyorlar. Belli ki böyle laflar ederek müşterilerini artırmak derdindesin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 15:59


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler