Büyükakın, iyi bir siyasetçi değil!

Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine dair beyannamesini, yani seçim vaatlerini açıkladı bugün…

Antikkapı Restoranda geniş bir katılımla gerçekleştirilen programı, Genel Yayın Yönetmenimiz Aysun Özcan Erenkaya ve arkadaşım Uğur Enç ile birlikte yerinde takip ettik.

231 sayfalık bir kitapçık salonu dolduranlara dağıtılırken Büyükakın, sinevizyon eşliğinde projelerini tek tek sıraladı. Yaklaşık 2 saat süren programa mevcut belediye başkanları, başkan adayları, AKP İl Başkanı, milletvekilleri, MHP İl Başkanı ve pek çok partili katılım sağladı. Büyükakın’ın en büyük destekçileri hiç kuşkusuz ki annesi ve eşi idi, onlar da salondaydı.

Büyükakın, projelerini sıralarken İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kitapçığı inceledi. Doğan’ın oturduğu nokta, diğer belediye başkanlarından ve adaylardan uzaktaydı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yüzü ise programın başından sonuna, Büyükakın tarafından yaptığı projeler övülürken dahi hiç gülmedi. Yorgun ve moralsiz bir hali vardı. MHP’li eski vekil Kemal Köse ile eski Anavatan Partisi Kocaeli Milletvekili Sefer Ekşi de programdaydı ve yan yanaydı.

Eski Doğru Yol Partisi’nden Kocaeli Milletvekili seçilen ve Sağlık Bakanlığı da yapmış olan Kazım Dinç de programda yer aldı, AKP’li eski Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe ile yan yana oturdu.

Program başlarken bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı için katılımcılar ayağa kalkmaya davet edildi ancak saygı duruşunda bulunulmadan İstiklal Marşı’na geçildi. Bu, AKP programlarında daha önce de defalarca tekrarlanan bir durumdu.

Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Özkara ve arkadaşları, İstiklal Marşı’na bozkurt işareti yaparak eşlik etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve AKP SKM’de medya ve tanıtımdan sorumlu Başkan Yardımcısı olan, Büyükakın’ın ekibinde düşünmediği Ömer Polat, salonda bir oyana bir bu yana dolandı durdu. Organizasyonla o ilgileniyordu, SKM Başkanı Halit Çokan, arada kulağına bir şeyler fısıldadı. Polat da yerine getirdi.

Salonda eski Bakan Nihat Ergün ve ona yakınlığı ile bilinen AKP’li Derince Belediye Başkan adayı Ali Haydar Bulut yoktu. Bulut ve Ergün, 12 Ocak’ta Erdoğan’ın adayları açıkladığı program da dahil, o günden bugüne hiçbir programda yer almadığı gibi bugün de yer almadı. Belli ki gemileri çoktan yakmışlar!

Öte yandan programa katılım sağlamayan bir diğer belediye başkanı da Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’dı. Ayaz’ın programa neden katılmadığı merak konusu oldu!

Salonda bakındım ancak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’ı da göremedim… En ön safta değildi, kıyıda köşede bir yerde programı takip edecek hali de yoktu! Genel sekreterliği kısa sürecek olan Bayram’ın, Büyükakın ile arasındaki soğukluk, bugün daha net bir şekilde görülmüş oldu!

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, programda ev sahibi gibiydi; AKP’li yöneticiler ve adayların bir kısmı gibi o da ön safta yer alan katılımcılarla tokalaştı, basın mensuplarının da yanına uğrayıp selam verdi…

Belediye başkan adayları ve başkanlar ikinci safta yer alırken, AKP İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül’ün en ön safta yer alması dikkat çeken bir başka ayrıntı idi. Gönül, protokolde ayrıcalıklı noktadaydı. Eski milletvekili olmasına rağmen Derince Belediye Başkan adayı Zeki Aygün ise ikinci safta yer aldı.

Tahir Büyükakın konuşurken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, seçim beyannamesini bugün görmüş gibi uzun süre inceledi. Doğan’ın bir programdan dolayı salondan erken ayrıldı!

Salonda yer alan milletvekillerinden en nezaketlisi Mehmet Akif Yılmaz idi. Davetlileri gezdi, basının olduğu alana geldi, tüm basın mensuplarıyla tek tek tokalaştı. Milletvekilleri Emine Macit Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Sami Çakır ise yerlerinden hiç kalkmadı. İlyas Şeker de basının olduğu noktaya pek yaklaşmadı. Milletvekili Cemil Yaman programda yoktu, Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın ise yurt dışı programında olduğu öğrenildi.

Salon doluydu, herkes yerini almıştı ve Tahir Büyükakın, projelere vakıf bir şekilde, çok nadir olarak önündeki slayt ekranlarına bakarak iyi bir hatiplik örneği göstererek sunumunu yaptı. Vaatlerini tek tek sıraladı, detaylandırdı.

Vaatleri içinde ulaşım da vardı, çevre de vardı, spor da vardı, turizm de vardı, sağlık da vardı… Konuştukça iyi bir hatip olduğunu ancak iyi bir ‘SİYASETÇİ’ olmadığını gördüm Büyükakın’ın!

Dürüstlük yaptı çünkü sık sık, yalana başvurmadı; mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gibi, “Sekaray, Monoray, Teleferik…” diye sıralamadı… Kesin olarak yapabileceklerini aktardı, kesin olarak yerine getirilemeyeceklerini ise “Yerine getirilememe” ihtimalini de açıklamaktan çekinmedi!

“STK’lerle, milletvekillerimizle, kent dinamikleriyle birlikte hayata geçirebileceğimiz bir proje” dedi mesela Lojistik Köy için… Yerine getirilemezse ulaşımı planlamanın imkansız olabileceğini aktardı!

Oysa iyi bir siyasetçi olsaydı, “Benden öncekiler söz verdi, yıllarca tutmadı, verdiği mega proje vaatleri hayal oldu, ben yapmasam beni mi takip edecek bu millet, vaat edeyim, yapamazsak bir bahane buluruz” mantığı gütmedi!

Dürüstlüğünü takdir ettim Büyükakın’ın, bu açıkçası bana güven verdi.

Ancak hala çekincelerim var ki etrafına toplanabilecek çıkar çevrelerini, sırtlanları def edebilecek, dağıtabilecek güce sahip mi? Masaya yumruğunu vurabilecek, Büyükşehir’i kendi ve kuracağı ekip ile yönetebilecek, kumandayı başkalarının eline vermeyecek bir gücü kendinde görüyor mu?

İşte bu konuda çekincelerim var!

Yoksa iyi yalan atana “İyi siyasetçi” denildiği bir ortamda;

siyasetçi olamamış birinin Büyükşehir’deki varlığı elbette ki beni rahatsız etmez, aksine mutlu eder!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yılmaz Karabıyık - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

15

Yunus Emre KAR - Tahir Hocamıza sonuna kadar güveniyoruz verdiği sözleri tek tek yapacaktır.
Geliyor BÜYÜKAKIN
Zafer çok YAKIN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
14

Köksal Gümüş - Tahir hıcamız Kocaelinde büyük işler başaracak bunu sindiremeyenler taş atmaya devam ediyor unutmayalım ki bir işi başaranlar her zaman kötülenmiştir her işin üstesinden geleceğine ve çok güzel yöneteceğine inanıyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
13

Cem Dikmen - TAHİR BÜYÜKAKIN Kocaelinde büyük işler yapacak Kocaeli Yeni Kocaeli Olacak Akın Akın Gelecek TAHİR BÜYÜKAKIN
BAŞKAN TAHİR BÜYÜKAKIN ♥️

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
12

Alperen Satuk - Tahir beyi yeni tanıyorum. Ancak kısa zamanda efendiliği ve naifliğiyle benimde gönlümü kazandı. Biz ondan iyi bir siyasetçi olmasını istemiyoruz bu karakterini bozmasın iyi insan olmaya devam etsin bize yeter.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
11

Abdullah - Tahir Bey in beyannamesini dikkatle inceledim. Kimse kusura bakmasın. Tahir Bey in yapacaklarına, benim diyenlerin hayalleri bile yetişemez. Çok sağlam kişilik, sevda ve bilgi yüklü biri. Ve bunların beraberinde bize sunacağı Kocaeli gerçekten heyecan verici. Hizmet aşkına diyecek yok. Allah ayağına taş değdirmesin. Kocaeli de siyasilere de hocalık yapacak örnek alınası biri. Ondan öğrenilecek çook şey var. Duâlarımız onunla.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
10

Emirhan - Tahir hocamız kocaeli tarafından tanınan ve sevilen biri bilgisi ve hizmet aşkıda hocamızı bulunduğu yeri tamamiyle hak ettiğini kesinleştirir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
09

Yusuf Mert taşkıt - Bu işleri bırakın başkanımız burda sekreter oldu kou de öğretmen oludu Kocaeli'nin çocuğu çok samimi bir insan keşke bu düşünceleriniz yerine geçen gün herkesi çaya çağırdığı zaman gidip bir sohbet etseydiniz o zaman kim iyi siyasetçi kim kötü siyasetçi iyi anlardınız he.bu arada da siz bir gazatecisiniz eleştire bilirsiniz ama kendi içinizde.. şimdi bu yorumu yazdım kesin onaylanmayacak burda kim Tahir başkanı seviyor sa çoğu onaylanmıyor zaten anca düşünce kilirliği yaparsınız. Saygılarımla...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
08

Çeto - Tahir hoca büyükşehirde projeleriyle çığır açacak kimse gazel okumasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
07

Gül - Tahir Hoca Kocaelinin değerli bir insanıdır ve bulunduğu mevkiyide sonuna kadar haketmiştir.Gerek karakteri gerekse insanlarla olan iletişimi muazzamdır.Tahir hocayı tanımayanlar görmeyenler öyle konuşuyor işte . Hocam arkanızdayız. #İzmitgençliğigelecektir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
05

Adnan - biz sendenmi ogreneceyiz neyin iyi neyin kotu olduğunu sen neye daganarak söylüyorun kotu angolos

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
03

Ersoy Kandemir - Ben de aynı fikirdeyim eski kaymakamı tam olarak anladığımda beri!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
02

Milli And - Ülkücü arkadaşlara soruyorum bunların içinde bulunup İstiklal Marşında Bozkurt işareti ile marşa eşlik etmek sizce de tezat değilmi?Adamlar kendilerine Türk diyemezken kendine ülkücü diyenlerin orada işi ne?Demek ki herşey bir ilizyondan ibaret değil mi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38
01

Cumhuriyet - Sonuç ne oldu peki Karaosmanoğlunun hayal ürünü gerçekleşmeyen projelerine rağmen?Hepimiz biliyoruz sonucu akp bayadır şehri yönetiyor.Sizin yazınız halkın maalesef çok az bir bölümünün ilgisini çeken hususlar,halkın büyük bir bölümünün açıklanan vaatler ile pek bir ilgisi yok neden mi,baştada söylediğim gibi Karaosmanoğlu na rağmen akp şehiri bilmem kaç dönemdir yönetiyor bu zamana kadar akp yi borca dayanan ekonomi getirdi bu sefer ki seçim ise bana farklı olacak gibi gözüküyor şehir içinde büyükşehirde değişim olmaz belki ama bazı ilçelerde hiç 13-0 gözükmüyor bu Büyükşehir oy oranlarınada yansıyacak gibi tabi seçim gerçekleşirse.Bu arada akp tek siyasetçi Erdoğandıır geriside lafü güzaf onun için hep meydanlarda ve hiçbir adayınada güvenmiyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 16:38


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler